Solar Güneş Paneli

Güneş panellerinin sunduğu düşük maliyetli üretim konsepti, alışılagelmiş enerji sistemlerinin tahtını yıkabilecek üstün niteliklere sahiptir. Tasarruf ile gelen maddi kazanımlar ve hayatın akışını etkilemeyen sınırsız güç kaynağı kullanıcıların en çok dikkatini çeken nitelikler arasındadır. Bu noktada, solar güneş paneli gibi alternatif enerji üretim çözümlerine geçiş yapmayı isteyen müşterilerimize Kaplan Power firması olarak destek sağlamaktayız. Solar güneş panellerinin satış, kurulum ve montaj hizmetlerinin tümünü profesyonel bir çalışma prensibi çerçevesinde tarafınıza sunmaktayız. Modern teknolojiye entegre geliştirdiğimiz hizmet portföyü ile enerji tüketim masraflarınızı minimize edebileceksiniz. Buna ek olarak yenilebilir enerji sistemleri ile çevre dostu üretim kanalları elde ederek, daha temiz bir dünya için büyük bir adım atabileceksiniz.

Güneş Paneli Fiyatları Nedir? Fiyatlar Neye Göre Değişiklik Gösterir?

Kaplan Power firması olarak, güneş panellerini fiyatlarını çeşitli faktörlere bağlı olarak belirlemekteyiz. Bu anlamda enerji ihtiyacınıza uygun olarak belirlediğimiz panel modellerinin teknik özellikleri, verimliliği ve garanti süresine göre maliyet kaleminiz şekillenmektedir. Örneğin, monokristalin güneş panelleri polykristalin tipi güneş panellerine göre enerji verimliliği noktasında daha avantajlı olduğu daha yüksek fiyatlandırmalar üzerinden alıcıya sunulmaktadır. Dolayısıyla adet olarak satın alacağınız solar güneş panellerinde, güç (Watt) oranına göre fiyat artışı oluşmaktadır. Güneş paneli fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için sitemiz üzerindeki iletişim bilgileri üzerinden müşteri temsilcilerimizle görüşme sağlayabilirsiniz.

Güneş Panelleri Nerelerde Kullanılır?

Günümüzde yenilenebilir enerji çevre dostu ve ucuz maliyetli üretim alternatifleri arasındadır. Alışılan enerji sistemlerinin ötesinde sağladığı avantajlar nedeni ile sayısızca kullanım alanında güneş panellerinden yararlanılabilmektedir. Bu anlamda güneş panellerinden en çok yararlanılan kullanım alanları şunlardır:

  • Üretim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği fabrika tipi işletmeler,
  • Tarım ve hayvancılık sahalarında,
  • AVM, otel, hastane, akaryakıt istasyonları, soğuk hava depoları gibi enerji ihtiyacının olduğu kamusal alanlarda,
  • Bireysel enerji üretimi için evlerin çatılarında,
  • Elektriğin erişimi olmayan yerleşim bölgelerinde,
  • Isı ihtiyacı için sebze, meyve ve çiçek üretiminin gerçekleştirildiği seralarda,
  • Trafik lambaları, ışıklı işaret levhalarının elektrik enerjisi ihtiyaçlarında güneş panelleri kullanılabilmektedir.

Güneş Enerji Panelleri mi Daha Mantıklı Yoksa Elektrik Kullanımı mı Daha Mantıklı?

Yenilenebilir güneş enerjisi kullanımı, ortalama 1950’li yıllardan bugünlere kadar gelişim göstererek devam etmiştir. Bu süreçte mühendislik projeleri ile güneş panellerinde yapılan iyileştirmelerde istenilen verimlilik seviyesine aşama aşama gelinmiştir. Öyle ki 1954 yılında 65×35 inçlik bir güneş panelinden 20 Watt elektrik enerjisi ile bir ampulün yanabilmesi için üçte birlik bir enerji üretebilmekteydi.  Bugün ise aynı ebatlardaki bir panelden 320 Watt’lık enerji ile 5 ampulü yakmaya tamamen yetecek enerjiyi üretebiliyoruz. Bu noktada kullandığınız elektrik enerjisinin birim fiyatı ve güneş panelleri ile üreteceğiniz elektrik enerjisini kıyasladığınızda yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelim sağlamanız uzun vadede sizin için mantıklı olacaktır. Hele ki tarım, hayvancılık gibi üretim faaliyetleri üzerinden gelir elde ediyorsanız, devlet teşviklerinden de yararlanabilirsiniz.

Güneş Enerjisi Taktırsam Elektrik Faturamı Nasıl Etkiler?

Güneş enerjisi taktırmanız halinde başlangıçta yapacağınız panel ve kurulum masraflarını katlayıp kar olarak attırabilirsiniz. Dolayısı ile elektrik faturalarınızda anlamlı oranda tasarruf elde edebilirsiniz. Basit bir matematik hesabı ile ne kadar tasarruf sağlayacağınızdan bahsedeceğiz.

Hesaplama için elektrik faturasında ödenen birim enerji için ödenen tutar ve güneş enerjisi sistemini kurmak istediğiniz bölgedeki güneşlenme süresi gibi verilere ihtiyacınız olacaktır. Bu noktada ortalama veri bilgisi verecek olursak:

Karadeniz bölgesi için 1050 kW, Marmara için 1300 kW, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde ortalama 1600 kW ve Akdeniz bölgesinde 1750 kW enerji alınabilmektedir. 100 kW gücünde bir panelin İstanbul’da kurulu olduğunu varsayarsak, yıl içinde totalde 130.000 kW’lık enerji üretiminin sağlanacağını söylemek mümkün. Olaya fatura yönünden bakılırsa, bugün itibari ile birim elektriğe ödenen miktar 0,4 TL’dir. 130.000 kW enerji üretimi ile (130.000*0,4 TL) yıl içinde 52.000 TL kar edebilirsiniz.

Güneş Panelleri İçin En Uygun Kullanım Alanları Nelerdir?

Güneş panelleri teknik özellikleri baz alındığında -40 ile +80 derece sıcaklık aralıklarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Aksi taktirde panellerde hasar oluşabilmektedir. Ülkemizdeki ortalama sıcaklık ve güneş alma süresi düşünüldüğünde, her bölgede güneş panelinden yararlanılabilmektedir. Ev, işyeri, tarım, hayvancılık ve endüstriyel üretim alanları fark etmeksizin güneş panelleri ile enerji üretebilmek mümkündür. Bunun için çatılar 8 mbahçe ve türevi sahalarda ise 10 m2 alanlar yeterli olmaktadır.

Kaplan Power olarak ihtiyaç duyduğunuz enerji sistemleri için sizlere her zaman hizmet vermek için hazırız.